Ga naar hoofdinhoud

Troffelvloer: van industrie
naar de huiskamer

Ook de troffelvloer kent zijn oorsprong in de industrie. Maar zoals al eerder benoemd, vinden dit soort vloeren meer en meer hun weg naar onze huiskamers. En dat is niet voor niets! Wie valt er nu niet voor deze stoere vloeren, met een gave uitstraling die makkelijk te combineren is met ieder interieur?

Offerte aanvragen   Contact opnemen

Een spiegelgladde vloer met
bijzonder hoge slijtvastheid

Dit type vloer heeft weer een aantal specifieke eigenschappen, zoals bijvoorbeeld een hoge slijtvastheid. Een troffelvloer, ook wel mortelvloer genoemd, is een naadloze vloer die bestaat uit gekleurde fijne grind- of kwartskorrels die samengebonden zijn door een epoxyhars.

Deze vloer dankt zijn naam aan de manier waarop deze aangebracht wordt, namelijk handmatig met een troffel en een vlakspaan. Het grind dat gebruikt wordt, heeft doorgaans een diameter van minder dan 1 mm en kan zo tot een strak en glad uiterlijk worden gerealiseerd. Tot slot worden de troffelvloeren geseald en afgelakt.

Inschatting troffelvloer prijs

Net als al onze werkzaamheden, gaat het bij een goede inschatting van de troffelvloer prijs ook om maatwerk. Zaken als het totale te behandelen oppervlak waar de troffelvloer gelegd zal worden, het aantal hoeken, het geschikt maken van de draagvloer en het soort afwerking, spelen allemaal een rol bij de troffelvloer prijs per m2.

Om een goede offerte te kunnen opstellen, brengen wij graag een bezoek aan de locatie. Hierdoor weten uiteindelijk beide partijen waar ze aan toe zijn en ligt er een goede basis om van start te kunnen gaan! Voor het maken van een afspraak kunt u het contactformulier gebruiken, dan plannen we zo spoedig mogelijk een moment om uw woning of bedrijfsruimte te bezichtigen.

Aantal vierkante meters

De troffelvloer prijs per m2 is in de basis afhankelijk van het aantal vierkante meters. Hiervoor geldt: hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per vierkante meter.

Overweegt u dus een troffelvloer voor de woonkamer? Laat dan zeker tevens de troffelvloer prijs berekenen voor bijvoorbeeld de aangrenzende keuken, bijkeuken of garage. Zo heeft u straks een prachtige vloer over de gehele begane grond en wellicht overweegt u uiteindelijk zelfs een troffelvloer in de slaapkamers? Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden!

Offerte aanvragen

Neem gerust vrijblijvend
contact met ons op!

U wordt in het gehele traject, van eerste contact tot en met de complete oplevering, begeleid door één persoon. Dave van den Elzen zoekt graag samen met u naar een passende invulling van al uw wensen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt altijd een betrouwbaar,
goed advies van ons verwachten

Zijn er dan helemaal geen nadelen aan een gietvloer? Natuurlijk wel, geen enkele vloer is perfect. Denk bijvoorbeeld aan gladheid wanneer de vloer nat is. Maar dit kan prima tegengegaan worden door een afwerking met een goede antislip laag. Tevens is uw keuze voor een harde of zachte gietvloer van invloed op de krasgevoeligheid.

Bij een zachte vloer kunnen scherpe voorwerpen krassen veroorzaken. Er zijn dus een aantal zaken om even goed bij stil de staan. Laat u daarom adviseren bij het gietvloer kopen door een specialist. Neem contact op met Van den Elzen vloeren voor een advies op maat. We nodigen u van harte uit om een kijkje te komen nemen in onze showroom!

Back To Top