Ga naar hoofdinhoud

Wat zijn de mogelijkheden
voor een gietvloer badkamer?

Regelmatig krijgen we de vraag of een gietvloer in de badkamer wel een goede keuze is. Wij zeggen daarop volmondig: ja! Niks zo praktisch als een naadloze vloer in uw badkamer, denk alleen al maar aan het schoonmaakgemak zoals geen aanslag meer in de voegen tussen de tegels! Voor een badkamer gietvloer is een weloverwogen keuze met betrekking tot het juiste materiaal erg belangrijk. Deze ruimte is vochtig, meestal is de ventilatie er wat minder en daarnaast beschikt een badkamer vaak over vloerverwarming. Allemaal zaken om rekening mee te houden en een expert voor in te schakelen.

Offerte aanvragen

Waterdichtheid badkamer gietvloer

Vanzelfsprekend is de waterdichtheid zeer belangrijk voor uw gietvloer badkamer of gietvloer inloopdouche. Beton is van nature niet waterdicht en moet daarom nog gecoat of geïmpregneerd worden om geschikt te zijn voor toepassing in een vochtige ruimte. Bij cementgebonden gietvloeren is de waterdichtheid afhankelijk van de samenstelling van de vloer.

Sommige uitvoeringen zijn waterdicht, maar niet-waterdichte vloeren kunnen afgewerkt worden met een coating om er zeker van te zijn dat ze geen water doorlaten. Deze vloeren zijn goed te combineren met vloerverwarming waardoor u in de badkamer geen last zult hebben van koude voeten. Een bijkomstigheid is het feit dat in de badkamer vaak op sokken of blote voeten wordt gelopen. Er zullen dus niet snel krassen, strepen of beschadigingen in de vloer komen.

Afwerking in verschillende kleuren

Vergis u niet: de badkamer is een ruimte in huis waar u behoorlijk wat tijd spendeert. Tijd die u kunt gebruiken om te genieten van warmte, water en natuurlijk een prachtig interieur! U kunt de badkamer aankleden in de sfeer waar uw voorkeur naar uitgaat, daar komt een gietvloer in de badkamer goed bij van pas. Een van de geweldige aspecten van een gietvloer badkamer is namelijk dat door de toevoeging van pigmenten de kleur aangepast kan worden. Op die manier kunt u zelf in grote mate het uiterlijk en de sfeer van uw gietvloer in badkamer bepalen.

Bijzonder smaakvol is daarnaast de gietvloer inloopdouche. De badkamer gietvloer wordt over het gehele oppervlak van de badkamer doorgetrokken, dus ook in de inloopdouche. Geen drempels, dat geeft een hele moderne, frisse uitstraling! Zo creëert u een badkamer met een stoere betonlook geheel naar uw smaak!

Offerte aanvragen

Neem gerust vrijblijvend
contact met ons op!

U wordt in het gehele traject, van eerste contact tot en met de complete oplevering, begeleid door één persoon. Dave van den Elzen zoekt graag samen met u naar een passende invulling van al uw wensen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt altijd een betrouwbaar,
goed advies van ons verwachten

Zijn er dan helemaal geen nadelen aan een gietvloer? Natuurlijk wel, geen enkele vloer is perfect. Denk bijvoorbeeld aan gladheid wanneer de vloer nat is. Maar dit kan prima tegengegaan worden door een afwerking met een goede antislip laag. Tevens is uw keuze voor een harde of zachte gietvloer van invloed op de krasgevoeligheid.

Bij een zachte vloer kunnen scherpe voorwerpen krassen veroorzaken. Er zijn dus een aantal zaken om even goed bij stil de staan. Laat u daarom adviseren bij het gietvloer kopen door een specialist. Neem contact op met Van den Elzen vloeren voor een advies op maat. We nodigen u van harte uit om een kijkje te komen nemen in onze showroom!

Back To Top