Ga naar hoofdinhoud

Leefbeton is een hoogwaardig product

De leefbeton vloer kent vele toepassingen en mogelijkheden, van vloeren en wanden in woonhuizen en winkels tot het gebruik in de badkamer of douche. Leefbeton is een zeer hoogwaardig en waterdicht product op basis van cement en hars. Dit zijn geweldige eigenschappen, want hierdoor is het product sterk, flexibel, waterdicht en ook nog eens uitstekend te reinigen! Vanzelfsprekend bieden wij ook dit soort vloeren aan en we geven graag uitgebreid advies over de mogelijkheden.

Offerte aanvragen   Contact opnemen

Het onderhouden van leefbetonvloer
is super eenvoudig!

Net als de gietvloeren heeft ook dit type vloer als grote voordeel dat het onderhoud eenvoudig is. Een leefbeton vloer kunt u het beste dagelijks swifferen of bezemen zodat zand en vuil zo veel mogelijk verwijderd worden. Zand heeft een schurende werking en zorgt voor beschadigingen aan de toplaag. Stofzuigen met een parketborstel is tevens een goede manier om de vloer schoon te houden. Wilt u de leefbeton vloer liever nat reinigen? Gebruik dan geen agressieve schoonmaakmiddelen zoals chloor of anti-kalkmiddelen.

Het beste gebruikt u natuurlijke zeep en dan het liefst in kleine hoeveelheden. Het gebruik van te veel zeep leidt namelijk op den duur tot een vettig laagje op de vloer. Wanneer de vloer goed is afgewerkt, is deze van zichzelf al erg duurzaam en zeer slijtvast, maar bij Van den Elzen Vloeren bieden we ook de specifieke onderhoudsmiddelen die uw leefbeton vloer nog langer mooi zullen houden! Zo verkopen we een wax die dient als extra beschermlaagje, waardoor vuil en vlekken minder kans krijgen. Is er toch een keer een krasje in de vloer gekomen? Dit middel vult tevens kleine gebruikerskrasjes op.

Benieuwd naar de voordelen van leefbeton?

Om u alvast een stukje op weg te helpen bij uw vloerkeuze, benoemen wij hieronder de voordelen van een leefbeton vloer:

  • Hier sluit de volgende eigenschap op aan: leefbeton is naadloos en schimmelvrij. Bacteriën houden niet van de oppervlakte van deze vloeren, waardoor het een zeer hygiënische keuze is.
  • Het kan makkelijk de bestaande vloer vervangen. Heeft u nu een tegelvloer en bent u op zoek naar iets anders? Dan kan deze vloer gewoon over tegels heen gelegd worden!

Nog niet helemaal overtuigd of mist u informatie? Vul dan het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen

Neem gerust vrijblijvend
contact met ons op!

U wordt in het gehele traject, van eerste contact tot en met de complete oplevering, begeleid door één persoon. Dave van den Elzen zoekt graag samen met u naar een passende invulling van al uw wensen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt altijd een betrouwbaar,
goed advies van ons verwachten

Zijn er dan helemaal geen nadelen aan een gietvloer? Natuurlijk wel, geen enkele vloer is perfect. Denk bijvoorbeeld aan gladheid wanneer de vloer nat is. Maar dit kan prima tegengegaan worden door een afwerking met een goede antislip laag. Tevens is uw keuze voor een harde of zachte gietvloer van invloed op de krasgevoeligheid.

Bij een zachte vloer kunnen scherpe voorwerpen krassen veroorzaken. Er zijn dus een aantal zaken om even goed bij stil de staan. Laat u daarom adviseren bij het gietvloer kopen door een specialist. Neem contact op met Van den Elzen vloeren voor een advies op maat. We nodigen u van harte uit om een kijkje te komen nemen in onze showroom!

Back To Top