Ga naar hoofdinhoud

Wat is een epoxy gietvloer?

Waarschijnlijk kent u dit soort vloeren al van de toepassing ervan in winkelruimtes of bedrijfspanden. Dit zijn namelijk vaak de omgevingen waarin veel gevraagd wordt van een vloer vanwege het intensieve gebruik. Juist vanwege de sterke eigenschappen van de epoxy gietvloer, zien we dat deze steeds populairder wordt in de toepassing bij woonhuizen. Daarnaast wordt de epoxyvloer prijs m2 steeds aantrekkelijker, vandaar de toegenomen interesse vanuit de consument. De epoxy gietvloer is een kunststof polymeer. Dit wordt gewonnen uit aardolie. Het heeft harde eigenschappen en werd daarom in eerste instantie voor vele industriële toepassingen gebruikt, zoals de vloeren van loodsen en fabrieksgebouwen. Tegenwoordig komen we deze vloer tegen in de meest uiteenlopende interieurs.

Offerte aanvragen

Epoxyvloer prijs per m2

Een van de kenmerkende eigenschappen van epoxy is de hoge hardheid. De epoxy gietvloer wordt – indien stabiel –aangebracht op een bestaande draagvloer. Voorwaarde is altijd dat de ondergrond volledig stabiel is. Epoxy is namelijk heel hard en niet flexibel, dus bij een ongelijke ondergrond zou het gaan barsten. Scheuren ontstaan wanneer de ondervloer niet helemaal stabiel is. Juist daarom is het extra belangrijk om een expert in de arm te nemen die al meerdere jaren ervaring heeft met het plaatsen van dergelijke vloeren.

De toplaag beschermd de vloer tegen oliën en zuren, maakt het slijtvast en vermijdt slippen. Daarom worden deze vloeren vaak toegepast in magazijnen, garages of andere industriële ruimtes. De toplaag heeft nog een voordeel: hierdoor kan de vloer verschillende looks aan nemen, zoals een industriële en klassieke uitstraling als een frisse designlook. Dit draag ook weer bij aan de toenemende populariteit, net als de steeds voordeligere epoxyvloer prijs m2.

Wat zijn de kosten epoxyvloer?

Bent u benieuwd naar wat de epoxy gietvloer prijs m2 is? Wij zijn ons ervan bewust dat het lastig is om daar zelf een goede inschatting van te maken. Een goede weergave van de kosten epoxyvloer is dan ook echt maatwerk. Het geheel is natuurlijk afhankelijk van het totale oppervlak – en het aantal hoeken – van de ruimte waar u de vloer wilt leggen. Daarnaast speelt het voorwerk, zoals het egaal maken van een bestaande draagvloer, een grote rol. Er is echter maar een geringe dikte nodig. Hier kunt u dan weer wat kosten op besparen. Voor een deskundig advies over de te verwachten epoxyvloer prijs m2, willen wij u vragen om een afspraak te maken. Indien mogelijk brengen wij een bezoek aan de locatie om een goede inschatting te kunnen maken. Vervolgens ontvangt u binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte over de aanleg van een epoxy gietvloer.

Offerte aanvragen

Neem gerust vrijblijvend
contact met ons op!

U wordt in het gehele traject, van eerste contact tot en met de complete oplevering, begeleid door één persoon. Dave van den Elzen zoekt graag samen met u naar een passende invulling van al uw wensen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt altijd een betrouwbaar,
goed advies van ons verwachten

Zijn er dan helemaal geen nadelen aan een gietvloer? Natuurlijk wel, geen enkele vloer is perfect. Denk bijvoorbeeld aan gladheid wanneer de vloer nat is. Maar dit kan prima tegengegaan worden door een afwerking met een goede antislip laag. Tevens is uw keuze voor een harde of zachte gietvloer van invloed op de krasgevoeligheid.

Bij een zachte vloer kunnen scherpe voorwerpen krassen veroorzaken. Er zijn dus een aantal zaken om even goed bij stil de staan. Laat u daarom adviseren bij het gietvloer kopen door een specialist. Neem contact op met Van den Elzen vloeren voor een advies op maat. We nodigen u van harte uit om een kijkje te komen nemen in onze showroom!

Back To Top