Ga naar hoofdinhoud

Gietvloer slaapkamer

Niet iedereen denkt bij een gietvloer direct aan een gietvloer slaapkamer. Toch is dit een optie die zeker het overwegen waard is. Met een dergelijke vloer in uw slaapkamer heeft u namelijk de perfecte basis voor een rustige, opgeruimde uitstraling. De slaapkamer is de ruimte waar u per definitie tot rust komt, een gietvloer zal dit zeker kunnen versterken. Als u kiest voor een van de egale varianten, met weinig vegen in de structuur en in een neutraal grijs, kunt u dit eindeloos combineren met ieder type bed, dressoir en garderobekast.

Offerte aanvragen

Voordelen gietvloer slaapkamer

De vloer in een slaapkamer wordt lang niet zo intensief gebruikt als de vloer van bijvoorbeeld de woonkamer of keuken. Daarnaast is dit waarschijnlijk een ruimte waar u regelmatig op sokken of blote voeten loopt, in plaats van met schoeisel. Hierdoor is het wel extra belangrijk dat de vloer schoon is en makkelijk schoon te houden is.

De gietvloer slaapkamer hoeft gelukkig minder vaak schoon gemaakt te worden en kan eenvoudig met een dweil of swiffer afgedaan worden. Bijkomend voordeel is dat u voor de slaapkamer ook kunt kiezen voor een voordeligere gietvloer, van minder hard materiaal. We adviseren u hier graag over.

Gietvloeren: ook praktisch voor de kinderslaapkamer

Heeft u (kleine) kinderen? Ook dan is gietvloer slaapkamer een ideaal vloertype. Naast de goede hygiëne, is dit de plek waar kinderen lekker kunnen aanrommelen en op de grond spelen met Playmobil of Lego. Hoe prettig dat de vloer dan op koude, winterse dagen snel te verwarmen is wanneer uw woning over vloerverwarming beschikt. Daarnaast worden kinderkamers vaak ‘doorgeschoven’ tussen de kinderen onderling als ze in andere levensfases terecht komen. Dan is het wel zo praktisch dat de vloer neutraal is en geen uitgesproken jongen- of meisjeskarakter heeft. Met een gietvloer kom je op iedere leeftijd goed voor de dag!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw slaapkamer? Neem dan contact op voor een nadere toelichting. Ook voor de toepassingen van gietvloeren in de andere vertrekken van uw woning, kunt u terecht bij Van den Elzen vloeren!

Offerte aanvragen

Neem gerust vrijblijvend
contact met ons op!

U wordt in het gehele traject, van eerste contact tot en met de complete oplevering, begeleid door één persoon. Dave van den Elzen zoekt graag samen met u naar een passende invulling van al uw wensen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt altijd een betrouwbaar,
goed advies van ons verwachten

Zijn er dan helemaal geen nadelen aan een gietvloer? Natuurlijk wel, geen enkele vloer is perfect. Denk bijvoorbeeld aan gladheid wanneer de vloer nat is. Maar dit kan prima tegengegaan worden door een afwerking met een goede antislip laag. Tevens is uw keuze voor een harde of zachte gietvloer van invloed op de krasgevoeligheid.

Bij een zachte vloer kunnen scherpe voorwerpen krassen veroorzaken. Er zijn dus een aantal zaken om even goed bij stil de staan. Laat u daarom adviseren bij het gietvloer kopen door een specialist. Neem contact op met Van den Elzen vloeren voor een advies op maat. We nodigen u van harte uit om een kijkje te komen nemen in onze showroom!

Back To Top