Ga naar hoofdinhoud

Gietvloer woonkamer
voor extra sfeer

De woonkamer is waarschijnlijk de belangrijkste ruimte in uw huis. Dit is dan ook een ruimte waar veel gebeurt: hier ontspant u na een dag werken, ontvangt u vrienden en familie, kijkt u een filmpje op de iPad of tv en ga zo maar door. Als er dus een ruimte in huis is waar de sfeer goed moet zijn, dan is het wel de woonkamer. Een mooie, stoere en basic gietvloer woonkamer zal daar ongetwijfeld aan bijdragen. Regelmatig vragen onze klanten zich echter of hoe ze de ruimte met een gietvloer nu gezellig kunnen aankleden. Hoe kunt u deze vloer extra sfeer geven?

Offerte aanvragen

De juiste verlichting bij gietvloer woonkamer

Laten we voorop stellen: een gietvloer verdient het om in de spotlights te staan! Maar gietvloer of niet, noodzakelijk voor een gezellige uitstraling is nu eenmaal goede, sfeervolle verlichting. Een leuke toevoeging aan een woonkamer met een gietvloer is een industriële lamp.

Of u nu kiest voor een staande lamp of hanglamp van industriële buizen: deze lamp geeft een stoere en robuuste look aan uw interieur en zal er echt uitspringen! Combineer dit met een paar spotjes aan de wand in donker metaal met daarin een gloeilamp met zacht licht en de styling is helemaal af!

Sfeer met hout en vloerkleden

U kunt de gietvloer woonkamer door laten lopen in de keuken, waardoor het een mooi geheel wordt. Hierdoor ontstaat er een rustige uitstraling en betrekt u de keukenruimte bij de woonkamer. Eventueel kunt u toch een afscheiding creëren door het plaatsen van glazen schuifdeuren. Dit versterkt meteen het effect van een industrieel interieur. Om extra sfeer te scheppen, doet de gietvloer het ook erg goed in combinatie met hout. Een betonlook gietvloer in een interieur met houten balken, -deuren en -meubels is een garantie voor een gezellige uitstraling.

Kleed het geheel nog aan met het juiste vloerkleed. Het vinden van het ultieme vloerkleed dat past bij de rest van het interieur, wordt echter vaak gezien als een hele opgave. Kiest u voor een dun dierenhuid-vloerkleed of een hoogpolig en zacht vloerkleed? Het eerste soort kleed benadrukt de strakke look van de inrichting, het tweede benadrukt meer een huiselijke sfeer. Waar uw voorkeur ook naar uit gaat, het combineert altijd perfect met uw vloer. Nog een groot voordeel van de gietvloer!

Offerte aanvragen

Neem gerust vrijblijvend
contact met ons op!

U wordt in het gehele traject, van eerste contact tot en met de complete oplevering, begeleid door één persoon. Dave van den Elzen zoekt graag samen met u naar een passende invulling van al uw wensen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt altijd een betrouwbaar,
goed advies van ons verwachten

Zijn er dan helemaal geen nadelen aan een gietvloer? Natuurlijk wel, geen enkele vloer is perfect. Denk bijvoorbeeld aan gladheid wanneer de vloer nat is. Maar dit kan prima tegengegaan worden door een afwerking met een goede antislip laag. Tevens is uw keuze voor een harde of zachte gietvloer van invloed op de krasgevoeligheid.

Bij een zachte vloer kunnen scherpe voorwerpen krassen veroorzaken. Er zijn dus een aantal zaken om even goed bij stil de staan. Laat u daarom adviseren bij het gietvloer kopen door een specialist. Neem contact op met Van den Elzen vloeren voor een advies op maat. We nodigen u van harte uit om een kijkje te komen nemen in onze showroom!

Back To Top